Alles over de WBSO subsidie

WBSO is een afkorting voor de wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk, een subsidie regeling speciaal voor ondernemers die investeren in innovatie projecten, processen of technisch nieuwe producten en/of programmatuur ontwikkelen. Jaarlijks maken er gemiddeld 14.000 ondernemers gebruik van de WBSO in Nederland. Daarnaast is het ook nog eens één van de meest interessante subsidies die beschikbaar zijn. De voor deze subsidie in aanmerking komende ondernemers vertegenwoordigen verschillende sectoren en bestaan uit kleine eenmanszaken tot grote BV’s.

Wat wordt er gesubsidieerd bij de WBSO subsidie?

In de meeste gevallen dekt een subsidie maar een deel van de kosten. Dat geldt niet alleen bij de WBSO, maar bij bijna alle regelingen. Maar wat subsidieert de WBSO wanneer u investeert in innovatieprojecten? De inzet van uw eigen personeel dat zich bezighoudt met het technisch-wetenschappelijk onderzoek of ontwikkeling van de nieuwe fysieke producten, programmatuur of processen, kan door de regeling  gesubsidieerd worden. Het ontwikkelingswerk dat hiervoor gedaan moet worden, dient technisch van aard te zijn, specifiek voor uw bedrijf en met als  vereiste dat dit werk stopt zodra er een prototype of model kan worden getoond.

Hoe hoog is de WBSO subsidie?

Hoe hoog het bedrag is waarvoor u in aanmerking verschilt uiteraard per bedrijf en project en is niet op voorhand te zeggen. Om dit precies te weten kunt u contact opnemen met één van onze specialisten. Wij helpen u graag met de aanvraag voor de WBSO subsidie. De loonkosten van het desbetreffende personeel vallen in ieder geval onder de regeling. Deze subsidie is in de vorm van een vermindering op de afdracht loonbelasting. Maar er is meer. Zelfstandige ondernemers die vijfhonderd of meer uur per jaar besteden aan speur- en ontwikkelingswerk komen eveneens in aanmerking. In dat geval loopt het financiële voordeel via een verhoging van de zelfstandigenaftrek.

Wanneer wordt de WBSO subsidie aangevraagd

Het indienen van de aanvraag voor de subsidieregeling kan het hele jaar door. Wel is het noodzakelijk om dit minimaal één maand voordat de activiteiten van het project begint te doen. Staat er dus een dergelijk project bij u op de planning? Wees dan op tijd en schakel vandaag nog één van onze specialisten in om u te helpen bij uw aanvraag.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.